21/10/10

Sotragades

Primeres sotragades derivades del tancament d’Arc de Berà. Els editors associats comercialment sota el nom de Xarxa de Llibres han arribat a un acord amb Àgora (Planeta) per que distribueixi els seus productes. Hi ha qui parla de situació virtual de monopoli per l’empresa que ja distribueix tot Grup 62 i alguns altres. Poc o molt el mateix que feia Arc de Berà fins que els van marxar tots els segells que ara són a Àgora. Aquí va començar la crisi d’Arc que mai s’ha sabut resoldre.
Un altre grup del qual n’és portaveu Lluís Pagès (Pagès editors), ha creat Nus de Llibres, una altra comercial, en paraules del propi Pagès, “molt més moderna i eficaç que Xarxa de llibres”. Paraules de recel? En Pagès va ser convidat a format part de Xarxa i no va acceptar-ho. Els editors agrupats a Nus són: Efadós, Pagès, Milenio, Alqueria, Galerada, Onada, publicacions de la Universitat de Barcelona, Documenta i Balear, entre d'altres. Arc Logi, empresa del grup Arc de Berà no afectada pel tancament de la distribuïdora, farà la logística del nou segell comercial. Ara cal dotar de viabilitat als dos projectes, doncs cal una important facturació per fer rutllar la distribució.
Més sotragades. Eumo editorial, el segell associat a la Universitat de Vic és un dels que més ha rebut pel tancament d’Arc de Berà; es parla de prop de 300 mil euros. La comissió executiva del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, titular de la Universitat, va debatre la setmana passada la situació del seu segell editor. A la reunió es va acordar buscar noves estratègies de negoci així com estudiar una hipotètica aliança amb altres empreses editorials per tal de garantir la continuïtat de les seves prestigioses col•leccions.