25/10/10

Això no és Bonnie & Clyde

Per retirar 4 mil euros els del banc em van dir que els havia de demanar d’un dia per l’altre perquè fa temps que les oficines bancàries tenen poc efectiu per evitar atracaments. Sorprès, el delegat em va fer passar en raons tot assegurant que les estadístiques diuen que aquesta és una bona mesura, doncs els atracaments bancaris han baixat molt des que tenen poc caler.
Però els estadístiques no en saben res d’atracadors desesperats, de malfactors poc professionals, de paios nerviosos de gallet fàcil que són capaços de disparar a una treballadora indefensa pel sol voleiar d’una mosca.
Ni les estadístiques, ni les empreses de seguretat no en saben res del miserable de la condició humana. No en tenen ni idea de com pot ser de perillosa una persona quan decideix entrar en un banc amb una pistola i la cara tapada.
El doble episodi de Cambrils no és equiparable a les novel•les de Dashiell Hammet o Raymond Chandler, però recordin que l’època daurada de la novel•la negra va ser durant el període de la gran depressió.

Dit a El Món a RAC 1 el 26 d'octubre de 2010

2 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

vigila, vigila... que encara ens sortirà algun "Perot de la Roca" i ens "atracara" pels camins de muntanya del Maresme

Rafael Vallbona ha dit...

No se si els bandolers d'avui són ecologistes i van en BTT?
Salut