20/10/10

Més que un puticlub

Enxampar a Al Capone per no pagar a Hisenda només passa un cop a la vida. Intentar que un immens puticlub no obri basant-se en un simple informe de Mossos que diu que provocarà problemes de seguretat i ordre públic, no passa mai. La decisió de la justícia agradarà, o no,però és lògica.
Si s’haguessin de tancar tots els locals que provoquen problemes d’ordre públic i seguretat ni el Camp Nou no se n’hauria salvat.
Per tant, a la Jonquera no li queda més que resignar-se i a passar, momentàniament, al llibre Guiness dels rècords com el municipi amb el prostíbul més gran d’Europa.
I és que el problema no és municipal, algú li ha endossat el problema al consistori, però en la seva arrel no és municipal, és estatal, com tants altres problemes que afecten els pobles. Mentre cap govern, estatal o comunitari, no agafi el toro per les banyes i decideixi, sense hipocresia ni prejudicis morals, que fer amb la prostitució, el problema d’avui de la Jonquera es traslladarà demà a Mataró, i d’aquí a un altre municipi, i a un altre i a un altre, fins cobrir to el territori.

Dit a El Món a RAC 1 el 21 d'octubre de 2010