3/5/11

Un joc per a Donald

Després de la calumnia sobre el lloc de naixement d’Obama, el milionari Donad Trump te ara un altre tema sobre el qual organitzar una porra política: és mort realment Bin Laden o és un muntatge similar al de l’arribada a la Lluna o la mort d’Elvis?
Per bastir aquesta nova juguesca faria be en polsar l’opinió de solvents fòrums d’opinió pública com són les barres dels bars de barri a primera hora del matí o el cigarret a la porta del mateix local havent dinat. Vull dir que qualsevol conxorxa sobre el destí final de l’enemic púbic número 1 no te sentit mentre no es vegin les fotos i es faci públic un informe seriós i sense les contradiccions evidents de les declaracions fetes fins ara pels diversos portaveus militars i governamentals.
Una altra cosa és que aquest informe es faci mai.
Si volen afegir-hi llenya al foc, jo m’apunto a la tesi de que Bin Laden va ser traït pels seus. A favor de la idea hi ha l’argument de que la trajectòria de la bala assassina sembla venir del darrera, no d’enfront; però sobretot hi ha la idea política de que, com a icona del terrorisme global, Bin Laden ja estava amortitzat, Al Qaeda te ja altres líders més joves i capacitats i que, al cap i a la fi, per posar una bomba en un tren només calen les ganes de matar. I d’aquest tema els soldats americans en saben un niu.

Dit a El Món a RAC 1 el 4 de maig de 2011