30/5/11

La crisi del cogombre

D’una Imputació greu i falsa contra algú se’n diu calúmnia, i està tipificat com a delicte al codi penal. Les acusacions precipitades i sense proves que l’administració alemanya ha dirigit contra els cogombres andalusos senyalant-los com els causants de portar en origen la bactèria E.Coli que ja ha causat una colla de morts, són, a més d’una calúmnia rasa i curta, un dolorós perjudici de danys difícils de calcular contra l’exportació espanyola d’hortalisses.
Si els resultats de les anàlisis no se sabran fins d’aquí a 48 hores, si divendres passat la Comissió Europea va reconèixer que els cogombres es podrien haver contaminat a Alemanya, perquè es va tolerar l’acusació sense fonament?
Avui hi ha consell europeu, i la ministra Rosa Aguilar ja ha dit que li cantarà les quaranta a la seva homònima alemanya. La Unió Europea potser aprovarà indemnitzacions per pal·liar el dany als productors andalusos, que són l’autèntic verdurer d’Europa. Però el mal ja està fet. Un altre més a sumar a la catastròfica, per als interessos espanyols, Política Agrària Comunitària (PAC).
És clar que, si qui fa el mal és un dels amos d’Europa, ja se sap que les coses sempre es veuen d’una altra manera.

Dit a El Món a RAC 1 el 31 de Maig de 2011