19/5/11

Papers que cremen

Sigui del tipus que sigui, la paperassa sempre treu la son. Malgrat el seu conegut caràcter incombustible, el conseller Ferran Mascarell confessava dilluns a la nit a la festa dels premis Tendències, que aquell dia estava especialment fatigat en haver-se llevat a les sis per anar a veure la ministra González-Sinde. El tema estel•lar de la conversa va ser el retorn dels papers de Salamanca que ja han estat avaluats pels arxivers (és a dir, els que ja no tenen cap excusa per retenir). Es veu que, quan es retirin els papers dels cartells electorals, es farà tramesa documental.
A la pintora Neus Martín Royo hi ha uns quants papers que també li treuen la son. Resulta que uns dies abans d’inaugurar la darrera exposició a la sala Parés va decidir fer uns quants cartells anunciadors de forma artesanal i enganxar-los en algun indret del seu estimat Poble Nou i prop de la sala. Doncs bé, la seva actitud difusora, que hauria de ser lloada per l’administració, li ha costat 800 euros de sanció de l’ajuntament per penjar cartells. Quan es va assabentar del cas el regidor Jordi Martí no sabia on amagar-se. I és que la maquinària burocràtica municipal no l’atura ni l’alcalde, sigui qui sigui. Esperem que la col•lectiva a Ginebra, on ha exposat darrerament, l’ajudin a recuperar la ‘inversió’ en promoció.
Abans de començar la festa dels Tendències, els membres del jurat també patien pel paper que els tocaria fer dalt l’escenari de El Molino. Se’ls seuria a la falda Merxe Mar? Haurien de ballar? Miquel de Palol assegurava que no pensava obrir la boca ni per respirar: “aquí, a la que dius alguna cosa t’enxampen sempre amb doble sentit”. Per sort, el paper del jurat va ser més aviat d’estrassa.