7/3/11

Un any: tots més calbs

Fa un any les autoritats van avisar de que nevaria i la majoria no en van fer gaire cas. Podien haver avisat més insistentment? Si, però dubto de l’eficàcia. De la mateixa manera que tots som gran entrenadors de futbol, tots som més llestos que l’administració.
I com que milers de conductors es van quedar penjats dins l’auto, lògicament els poders públics no van donar l’abast. I com que estàvem en plena temporada de cacera a Iniciativa, doncs en Saura se les va carregar amb tot l’equip, amb part amb raó, amb part sense.
Per el que més em va sorprendre va ser que molt pocs opinadors vam parlar de la responsabilitat social que tots tenim com a ciutadans i el poc que la vam exercir aquell fatídic 8 de març. Això si, culpar a un altre, qui sigui, tothom ho va fer.
Però de tot plegat ja en fa una any, ara hi ha un altre govern, no tenim ni cinc, el sotabosc patri està per a fer-hi barbacoa, les conduccions elèctriques segueixen amb la seva habitual precarietat i, si em permeten, jo continuo apel•lant a la responsabilitat que tenim com a ciutadans d’un estat de dret per evitar que, si no neva, com a mínim a l’estiu no se’ns socarrimi el país sencer per qualsevol imprudència.

Dit a El Món a RAC 1 el 8 de març de 2011