9/11/07

HUMILS I GLORIOSOS

Dies de glòria pel KRTU. L’àmbit de modernitat que, en mig d’una cultura oficial encarcarada i quica, va crear el Departament en l’època convergent i que va estar apunt de desaparèixer pel tsunami Mieras, ha remuntat el vol els darrers anys i ara, amb l’agosarament necessari per la seva aposta cultural de risc, es permet anar del braç de la nova col·lecció d’assaig de Cercle de Lectors organitzant un cicle de conferències amb alguns dels autors de la nova col·lecció.
Dies de glòria també, des de la seva doble humilitat de dona i filla de la immigració, per Najat el Hachmi. L’escriptora que va alenar amb saviesa i sensibilitat el debat sobre la immigració a ‘Jo també sóc catalana’ (Columna), ens va mostrat ahir al programa de TV3 Temps d’aventura el seu país natal, el Rif. Bon senyal que torni al bressol per a mostrar-nos el seu país petit i un èxit per als que volen fer de Catalunya també el seu lloc al món. La dualitat dignifica.
Des de la humilitat d’una perifèria que sovint irradia més potència que el centre, el premi Prudènci Bertrana de novel·la de Girona viurà dies de glòria a partir de divendres, en que celebrarà els quaranta anys amb la inauguració d’una mostra commemorativa pel conseller Tresserras.
El Saló del Llibre, que arriba el dia 21 a Fira de Barcelona busca també el seu minut de glòria que, malauradament, encara no ha tingut. Joan Margarit, Feliu Formosa i Gerard Quintana són algunes de les apostes per animar un certamen lànguid. I qui segur que te la glòria assegurada, encara que alguns li neguin, és la literatura infantil. Dimecres el Consell Català del Llibre infantil i Juvenil celebra els seus primers 25 anys amb festa i premis.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya