5/11/07

AIXÒ ÉS TEATRE

Històricament publicar llibres de teatre ha estat una ruïna, fins i tot més que editar poesia, que ja és dir, però ves per on darrerament el gènere del drama en paper sembla que està tenint una revifada, lògicament relacionada amb espectacles de text que tenen èxit de crítica i públic. ‘La nit just abans dels boscos’, de Bernard Marie Koltèz, representat al teatre Lliure fa unes setmanes, va aconseguir exhaurir l’edició del text publicat per la Diputació de Barcelona. Ara, l’excel·lent versió catalana de obra d’Eric-Emmanuel Schmitt ‘El llibertí’ (Índex) que ha fet l’Esteve Miralles està venent més de 60 exemplars a la mateixa porta del teatre cada setmana. Dimarts passat hi havia cua davant del taulell. Insòlit.
Qui segurament no patirà per si el seu llibre es ven o no és el televisiu Albert Om, que aviat publicarà a Ara un recull dels millors sms que els espectadors han enviat al seu programa El club, èxit garantit. Si heu plantat un arbre i teniu fills, però no us heu posat amb allò del llibre, potser hi sou a temps a veure el vostre missatge de mòbil editat. Per algun lloc es comença.
Canvis d’aires, ignorem capa on, de la Roser Ballesteros, fins fa unes setmanes cap de comunicació de Salamandra. De moment sembla que encara estan seleccionant perfils professionals per al càrrec de ‘dircom’. Ara be, si us ha agradat tant com a mi ‘Eldorado’, la darrera novel·la de Laurent Gaudé (El sol de los Scorta) o ‘Luna de papel’, el més nou d’Andrea Camilleri i el seu comissari Slavo Montalbano, totes dues novel·les editades per aquest segell, jo de vosaltres enviaria un currículum. Llàstima que a mi ja se m’ha covat l’arròs per aquestes feines, que si no.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya