16/12/10

Treballar el planter

Si no ets Paul Auster, reunir a 300 persones en la presentació d’un llibre no és fàcil. I no tot ho fan els amics, mai no en tenim tants que responguin a una cita així; és cosa de treballar el planter i de moure cels i terra amb el facebook, el twiter, els blocs i els mèdia clàssics. Això és el que està fent Coia Valls per difondre la seva primera novel•la, ‘La princesa de Jade’ (Columna), premi Néstor Luján de novel•la històrica. Divendres passat van ser 300 els que van anar al tinglado número 2 del port de Tarragona, un espai cultural a tenir molt en compte, per veure que els suggerien Jordi Lara, Gisela Figueras, Alhazar, Jordi Cartañà, Josep Pedrals, Natàlia Soronellas i la pròpia autora. Vallderoures, Valls, Reus, Girona, Vic, Igualada i Montblanc van precedir la festa tarragonina. Si no hi vareu ser, encara podeu anar demà a Cervera (Tastalletres), el dia 21 a El racó de les paraules, de Sant Joan de Vilatorrada i el dia 22 a Més que lletres, de Martorell. I fins i tot en Jordi Crusats i en Jordi Lara n’han fet un curtmetratge.
L’any 551 dJC l’Emperador Justinià organitza una expedició per satisfer el gran desig de la seva esposa Teodora. Aquesta expedició es coneixerà segles després amb el nom de la ruta de la seda, i canviarà, no només les vides dels personatges, sinó el destí del món antic.
Amor, cobdícia i aventura. Si voleu un llibre per regalar a algú poc llegidor, o no, no dubteu a regalar-li ‘La Princesa de Jade’. S’hi enganxarà i potser mai més deixarà de ser lector. El planter s’ha de cuidar com ho fa la Coia.
I si aneu a http://laprincesadejade.wordpress.com podreu saber-ne més de la novel•la, la seva autora i de la gira 2010-2011 d’aquesta nova princesa.