16/3/09

EL NEN I EL LINX

Els bisbes estan disposats a aigualir el projecte legislatiu estel•lar de Zapatero per posar una cortina de fum a la paorosa crisi, la reforma de la llei de l’avortament. Més enllà de qüestions d’ètica, que cadascú es baralli sense intermediaris amb la seva consciència, el problema és que la campanya és del tot desencertada.
Primer perquè és fals que el govern protegeixi més la fauna i la flora que no pas la vida humana. Ho saben els bisbes, l’agència que ha creat la campanya i sobretot els especuladors immobiliaris que trinxen el territori. Segon perquè icònicament és inexacte, doncs la imatge d’un nen que gateja no te res a veure amb un fetus, que és el que la jerarquia eclesiàstica creu en perill. I tercer és enganyosa, perquè el linx i altres espècies animals i vegetals estan en greu perill d’extinció i l’espècie humana no.
No se si alguna autoritat reguladora de la publicitat hi tindrà alguna cosa a dir, ara, a les consciències de la majoria de ciutadans aquest missatge segur que no entra.

Dit a El Món a RAC 1 el 17.03.09