4/2/09

REDISTRIBUIR EL CALENDARI

L’actual calendari escolar és ineficaç per les famílies, però sobretot pels estudiants. L’enorme desconnexió que fan durant l’estiu es contradiu amb uns trimestres llarguíssims i espessos que acaben afectant el rendiment. El projecte de canviar una setmana de setembre per una de febrer s’inscriu bàsicament en la idea de generar un flux acadèmic més racional, i encara faltaria una altra setmana per arrodonir-ho.
El canvi de calendari, per tant, no està tant pensat per anar a esquiar o a muntar a cavall com per millorar el rendiment.
L’actitud d’alguns pares i sindicats d’oposar-se al projecte si Educació no garanteix tenir la mainada ocupada com sigui per no haver de recórrer als avis o cangurs està fora de context en aquest cas. O és que fins ara la segona setmana de setembre el conseller porta els escolars d’excursió?
Evidentment que cal buscar fórmules per conciliar la vida familiar, però des del convenciment de que el canvi de calendari beneficia, sobretot, el rendiment escolar. Sinó perquè?

Dit a El Món a RAC 1 el 05.02.09