13/1/11

Sant Jordi Sant

Enguany el dia del llibre cau en Dissabte Sant, pitjor impossible. Però Sant Jordi és Sant Jordi caigui el dia que caigui, una altra cosa és l’estratègia que calgui dissenyar perquè no sigui un fracàs. En això hi estan d’acord els tres gremis implicats: llibreters, distribuïdors i editors. Dimarts hi va haver una primera reunió i, donada la bona sintonia que d’un temps cap aquí hi ha entre els tres col•lectius, s’espera un acord definitiu per finals de mes. Trigar més serà fer salat, perquè el llibre que no estigui distribuït, a tot estirar, durant la segona tramesa de novetats de febrer, ho tindrà difícil per reeixir en vendes durant la diada.
Que Sant Jordi caigui en dissabte ja és complicat, però que sigui en plena Setmana Santa és una bona llufa. La idea d’enviar els autors a firmar a peu de pistes o a la T1 no és, francament, massa atractiva, tot i que seran llocs concorreguts. De moure la diada ni parlar-ne. Llavors la única possibilitat és buscar una fórmula de consens per decidir quants dies es fan parades, quants dies es fan descomptes i quins dies i on es fan actes llibrescos. I que el sant hi faci més nosaltres.
A BCNegra no hi ha sants, només faltaria. És per això que del 31 de gener al 5 de febrer us hi esperen a tots. Andreu Martín rebrà el premi Pepe Carvalho. A redós de la trobada, la biblioteca la Bòbila de l’Hospi ha organitzat un concurs de microrelats negres. Les bases són a: http://bobila.blogspot.com, i ja us avancem que haureu de fer filigranes per desenvolupar una trama en els caràcters d’un twit. Teniu temps fins el 20 de febrer. I parlant de la Bòbila, avui han recordat la fugaç i magnifica revista Gimlet i gairebé m’ha lliscat una llàgrima galta avall.