9/6/08

NO FUTURE

És la vaga la solució a la pujada de preu dels carburants? Si ho pregunteu a un ciutadà atrapat en mig d’una mani de camioners, segur que us diu que no, si ho pregunteu a un transportista probablement us dirà que no tenen cap més arma per forçar el govern a dictar mesures d’ajuda al sector. Qui dels dos te raó? Tots dos en tenen una part i ningú no la te tota.
S’acabi o no, que tampoc no esta tant clar, el que és cert es que extreure petroli cada cop és més car, i algú ho ha de pagar. El problema és que la factura recau exclusivament damunt el consumidor ja prou castigat per les hipoteques i tal. Llavors, per què els governs no renuncien a part de la recaptació d’impostos del carburant? Potser s’estalviarien, si és que ho volen, episodis histèrics d’acaparament d’oli i llet als supermercats i de cues de postguerra a les benzineres.
És clar que, si hi penséssim una mica, i reconeguéssim que hem estirat més el braç que la màniga durant els anys de vaques grasses, potser ahir no hauríem viscut aquestes escenes d’excitació col•lectiva. Al cap i a la fi, tots tenim una mica de culpa d’aquesta situació per voler viure per damunt de les possibilitats reals.

Dit a El Món a RAC 1 el 10.06.08