20/6/08

LA FAMÍLIA I ELS AMICS

Fa dotze anys en Màrius Serra va escriure una novel•la on parlava d’un oncle seu amic d’un peix. Avui ‘Mon oncle’ es torna a trobar a les llibreries dins Labutxaca, d’edicions 62, però en Francisco Roig ja no la podrà veure, doncs va morir a finals d’abril. En Màrius Serra tenia dos oncles de novel•la, cosa que no tothom te, i per això la va escriure, entre d’altres coses. En Francisco Roig va fundar el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués de Vilanova i la Geltrú i va ensinistrar la carpa Juanita, el primer peix mediàtic de Catalunya, doncs menjava amb cullera i bevia amb porró, habilitats abastament difoses per TV3. L’altre oncle es deia Màrius Roig i no sortia a la tele perquè era monjo cartoixà a Montalegre, a Tiana, d’aquí que a la novel•la la fórmula del Chartreuse sigui una de les claus de volta per treure’n l’entrellat narratiu. En un emotiu correu, en Màrius fa saber la bona noticia i la dolenta, i aprofita per dedicar l’edició en butxaca del relat a l’oncle Francisco.
Qui també te una família, literària podríem dir, ben peculiar i extensa és la Sandra Bruna. Després de set anys la seva agència no para de créixer, i per això el pròxim dia 26 reuneix a tots els seus autors al bar Olokuti per fer una copa estiuenca i canviar cromos del que ha estat la temporada. Després de l’èxit que va tenir la samarreta que va fer l’any passat amb els noms de tots els autors i algunes de les seves obres, hom espera a veure amb que sorprendrà la seva gent enguany, i com que no li han anat gens malament les coses...
Si voleu convidar un parent o amic a Suïssa, compreu el llibre Racons 08. Temps d’aventura, feu-vos una foto amb ell i envieu-la a TV3. Hi ha premi.

Publicat al Suplement Tendències de El Mundo de Catalunya