27/6/12

Qui mana diu el què es paga

Sense ajornaments ni matisos, i amb una llarga llista de medicaments que deixen d’estar finançats per la Seguretat Social, la ministra Ana Mato li ha deixat ben clar al conseller Boi Ruíz que aquí, qui mana és l’estat per moltes transferències que hi hagi. El conseller ha respost que valorarà que el ‘medicamentàs’ no perjudiqui segons quins sectors socials, però tret d’aquesta frase de cara a la galeria, res de res. Mentre, els bascos han anunciat un decret que els permetrà saltar-se el copagament. Un decret, i els diners que tenen i que no tenim nosaltres, és clar.
Algú li hauria de dir al conseller que això no és a patronal de la sanitat que dirigia abans, i que, en l’actual situació, no pot fer i desfer al seu gust. S’estalviaria patinades, l’home.
I parlant de la situació què avui es veu en la Sanitat com ahir en l’educació... N’hi ha què d’això en diuen intervenció, encoberta si ho voleu, però eficaç al cap i a la fi.
O sigui, ja no és qui paga mana, perquè de pagar els catalans ens en fem un fart. Ara és qui mana diu el que es paga i qui ho paga.
Així, els bascos a casa seva, els espanyols a la resta,manen, i nosaltres amb un mal de cap d’iboprufè. Pagat de la butxaca, ep.

Dit a el Món a RAC 1 el 28 de juny de 2012