24/6/12

Arguments o excuses?

Malament rai quan l’únic argument que li queda al govern per raonar a l’opinió pública el recolzament polític i sense fissures a Eurovegas són els llocs de treball. I dic malament perquè estic segur que el propi president Mas sap que, quan diu això, només posa una excusa amb un fonament tan dèbil com, el del govern de Mallorca per edificar a la platja verge d’es Trenc, i que tothom ha criticat.
El president sap que 200 mil llocs de treball són una xifra inassolible a la que no han arribat ni de lluny als casinos de Macao o las Vegas. També sap que un suport tant compromès com el que mantenen amb aquesta gent per promoure un model econòmic que serà pa per avui i misèria per demà, no s’aguanta per enlloc. I també sap que la fractura ambiental i social al Delta del Llobregat serà irreversible, que les màfies camparan encara més lliurement del que ho fan ara, i que, en definitiva, aquesta no és la manera de construir la Catalunya del futur.
Però llavors pensa en els llocs de treball, i l’argument es converteix en excusa, com el carruatge de la Ventafocs en carabassa.
El que passa és que el príncep ja l’ha tret a ballar i sempre és millor un encanteri, encara que sigui passatger, que no pas les germanastres.

Dit a El Món a RAC 1 el 25 de juny de 2012