29/7/10

El totxo llibresc

La caiguda de l’economia del totxo ha repercutit de forma notable en la indústria del llibre. No és que les editorials participessin en promocions urbanístiques fallides, que se sàpiga, la sotragada ha estat pels segells que editen llibres d’arquitectura. Hi ha prestigiosos segells especialitzats, com Gustavo Gili, que han notat de forma important el descens de vendes en el seu catàleg de llibres d’arquitectura. Les millors llibreries d’ aquest sector, també han notat com molts dels seus clients arquitectes frenaven les compres. Una cosa ha arrossegat l’altra. A menys projectes firmats, menys despeses. Els arquitectes eren bons clients, i els llibres del sector no són precisament de butxaca. La caiguda de vendes s’ha notat força.
Abans que els arquitectes xinesos, que si que tenen feina, clonin la vila de Cadaqués, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de les Dones i l’ajuntament de la localitat organitzaran, el 2 d’octubre, un homenatge a la poetessa Rosa Leveroni (1910-1985) en el seu centenari. Rosa Ardid i Vinyet Panyella, coordinadores de la jornada, han previst actes d’allò més diversos: Ofrena a la tomba de la Leveroni, un itinerari poètic de l’autora per Cadaqués, la presentació de l’obra poètica completa editada per CCG i una original lectura de poemes a càrrec dels vint-i-un guanyadors del premi ‘Cadaqués a Rosa Leveroni’, un guardó que, sense fer soroll, s’ha confirmat com un dels prestigiosos de la poesia catalana.
El mite dels prohoms de la cultura catalana assexuats i sense més passió que les lletres ha caigut amb ‘Ferran Soldevila i Rosa Leveroni, Cartes d’amor i d’exili’ (Viena edicions), un llibre que documenta la intensa relació entre ambdós.

1 comentari:

PlataformaSitges ha dit...

Apreciat Rafael, aquest és un missatge personal que res té a veure amb aquest article, però con no tenim el seu mail, i amb la necessitat de que aquestes ratlles les pogués llegir avit, hem decidit buscar una manera ràpida de fer-li arribar el nostre agraiment pel "comentari-article" que ha publicat al Descobrir Catalunya d'aquest mes d'agost.

Quan ens van avisar del seu text, i un cop llegit, varem tenir una forta injecció de confiança per poder afrontar, encara amb més força, l'acte de presentació de la Plataforma que tindrà lloc demà dissabte a la seu del Grup d'Estudis Sitgetans, i al qual està més que convidat....

També aprofitem per dir-li que ens va semblar un text tan adient que l'hem passat als més de 1000 adherits a la Plataforma, per tal que puguin veure que no estem sols.....

Així doncs, moltíssimes gràcies per tot!!!

PlataformaSitges
www.plataformasitges.blogspot.com