28/5/09

DURA LEX, SED LEX

La llei castiga amb severitat un xofer que va a 80 per una carretera en obres amb velocitat provisional a 50, i a penes renya les borratxeres públiques col•lectives i destrosses de tota mena al mobiliari urbà. La primera actitud fa ecolo conscienciat, i la segona fa progre urbà tolerant. Són dues cares de la mateixa impostura, però amb diferent resultat, evidentment: el conductor és un delinqüent, i els cafres només són una “ínfima minoria que vol espatllar la festa”, i no són paraules meves.
Portar a judici als vàndals habituals de les festes blaugranes, de sant joan, cap d’any o de les manis anti-bolonya perjudica la imatge internacional del club i de la ciutat que porta el seu nom, que va dir aquell. Ara, el perjudici que es causa al bon nom del pobre xofer condemnat per no veure un rètol d’obres no compta perquè no ven marca Barcelona.
Si s’endureix la llei que ho sigui per a tothom, que no hi hagi tracte preferent i, sobretot, que s’hi posi sentit comú, un dels valors intangibles, però eficaços, del Barça de Guardiola.

Dit a El Món a RAC 1 el 29.05.09