5/5/09

AEROPORT 2009

El virus real de la grip nova és el del papanatisme. Un esternut de pol•len primaveral i et tanquen en una càmera hiperbàrica quinze dies, unes dècimes i l’aeroport col•lapsat, un mal de cap de ressaca i tot un curs escolar aprovat polític, com demanaven ens els bons temps i mai vam aconseguir, per cert. Cal tenir un comportament socialment tant estúpid per un mal que, a Catalunya, a penes s’ha cobrat quatre baixes laborals de tres dies, mentre hi ha qui es contagia cada dia de mals més lletjos sense que les autoritats badin boca?
Avui la vida torna a Mèxic. No crec que ara sigui el moment, ni per arguments ni per oportunisme, d’espantar la població sobre una alerta que no ho és. Mentre al Prat es muntava un sidral, els turistes envaïen la Rambla amb la despreocupació de sempre, i més d’un esternudava pel polsim dels plàtans. I espero que no els tallin per això!
I ara que cito la Rambla. no creieu que la grip és una bona ocasió per acabar d’una vegada amb els barrets de mexicà de les botigues de souvenirs?

Dit a El Món a RAC 1 el 06.05.09