17/5/12

Activitat frenètica

Mentre al Facebook continua degotant la indignació dels ex clients de la llibreria digital Leqtor, que ha tancat deixant amb un pam de nas, i llibres sense poder-se’ls descarregar, a gent què havia confiat en el projecte, al Departament de Cultura de la Generalitat s’ha reprès, lògicament, el ball de cadires després del nomenament de Fèlix Riera (Ex-Institut d’Empreses Culturals) com a director de Catalunya Ràdio. Tot i que havia corregut què la seva substituta seria Natàlia Garriga, l’actual gerent de l’ICEC (abans ICIC, sic?) amb qui alguns representants de la indústria cultural havien manifestat tenir bona sintonia, sembla què aquesta opció està del tot descartada, doncs es busca un nom amb perfil polític.
De moment, les presses que hi havia per traslladar Política Lingüística a l’edifici del Portal de Santa Madrona semblen apaivagades a l’espera de què hi hagi nou director de l’ICEC, que és qui ha d’ocupar l’edifici del passatge de la Banca. Abans que això passi, la Institució de les Lletres Catalanes s’ha d’haver traslladat al carrer Mallorca, on Cultura te una planta d’oficines de propietat, i així deixar el lloc als lingüistes. De moment, al tercer pis de Santa Madrona ja hi ha la nova OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural), bastida amb nous contractats laborals (però que no quedem que no hi ha ni cinc per a nòmines?), que te de veïns les restes del proscrit CoNCA. Les reunions d’escala poden ser divertides.
Ja ho veieu que no és en sentit figurat que parlem de ball de cadires, doncs els moviments de personal, àrees i mobiliari a l’interior dels edificis del Departament de Cultura contribueixen a fer visible una sensació d’activitat frenètica a la casa. Millor.