13/12/11

Una industria capdavantera

Per xifres de producció, vendes i facturació, la indústria editorial catalana és un dels puntals del creixement econòmic del país, de llarga tradició i prestigi. A més és un sector molt internacionalitzat, a l’avantguarda tecnològica i que genera un elevat valor afegit; just les característiques que els experts demanen a les indústries que ens han de treure de la crisi.
La pregunta, llavors, és simple: perquè les administracions no aposten més per la indústria editorial catalana?
L’Institut d’Indústries Culturals està fent una bona feina, i està molt bé que el president Mas hagi assistit a la Nit de l’edició, però no n’hi ha prou. Fa anys Barcelona era la capital mundial de l’edició en castellà, privilegi que va perdre en favor de Madrid, ciutat sense una tradició editorial tant procliu. Per què? Perquè l’administració hi va apostar.
Si la Generalitat en pes, el sector financer, l’ajuntament de Barcelona, els sindicats, les organitzacions patronals i la universitat aposten per la indústria editorial, aquest serà un sector punter de l’economia catalana. No fem volar coloms somiant en indústries que sabem que no vindran mai. El món editorial ja el tenim aquí, i ho te tot a favor.

Dit a El Món a RAC 1 el 14 de desembre de 2011