25/9/07

CAT

Us ho diu un que porta el CAT tapant la E tant al cotxe com a la moto: ocultar una part de la matrícula del vehicle és il·legal i la policia ho ha de denunciar. Ara bé, el sentit comú diu que no s’ha de fer perquè tampoc n’hi ha per tant, doncs, al cap i a la fi, les xifres i les lletres que realment identifiquen el vehicle són perfectament llegibles i no cal buscar raons on no les hi ha.
Però, és clar, que passa quan et topes amb un municipal amb ínfules de Grande Marlaska? Total, posats a fer-se l’ofès, tant deu molestar portar el CAT damunt la E com enganxar un segell de correus del rei cap per avall (i apa que ho havíem fet vegades) o abrusar-ne una fotocòpia.
Vull dir que, posats a agafar-se-la amb paper fi, amb perdó, la legalitat vigent es pot sentir agredida fins i tot per un vulgar renec de taverna. Tot és qüestió de com ho interpreti l’autoritat (policial o judicial) o de com els hi entris. N’hi ha que tenen mala jeia, o potser els dol haver de treballar per la Festa Major, ves a saber.

Dit a El Món a RAC 1 el 25.09.07