25/4/12

Entre tancar i obrir


La que havia de ser la gran llibreria digital en castellà i català, Leqtor.com, ha tancat el web sense permetre què, els usuaris que havien comprat llibres i els tenien pendents de descarregar-los, ho puguin fer. Alguns clients han rebut un comunicat de 36L Books, l’empresa promotora de la botiga virtual, anunciant que presenten un concurs de creditors. ‘La direcció de 36L Books lamenta els possibles perjudicis causats a tots els afectats per aquesta situació’ s’excusen. Al comunicat faciliten una adreça de correu pels afectats. Leqtor va ser impulsada per Ernest Folch (ara Ediciones B.), Ferran Soriano (ex Spanair) i la cooperativa Abacus.
Per sort no tot són males noticies a la xarxa. Ja podeu llegir Núvol, (www.núvol.com), digital dedicat a cultura d’actualització diària. Impulsat pel qui va ser editor a Grup 62, Bernat Puigtobella, publica també el primer e-single en català: ‘el cotxe’, de Toni Sala, un text inèdit en paper.
I parlant d’inèdits, el llibre que ho deixarà de ser, el publicarà Empúries, és ‘Retrobar l'ànima’, un dietari del dramaturg, traductor i professor de Comunicació a Blanquerna, Esteve Miralles. Amb ell ha guanyat el premi Marian Vayreda demostrant que, malgrat l’allau de best-sellers i fenòmens editorials estrambòtics, la literatura del jo ha de mantenir el seu espai a la literatura catalana. I Més ens val, vist el que s’ha venut per Sant Jordi. Com em diu un editor: “Si no ens en sortim amb la Setmana del Llibre en Català, que no serà fàcil, amb tant anar i venir d'un lloc cap a l'altre, no tindrem cap diada per al llibre en la llengua pròpia del país. I així anem.” Doncs això. Per cert, la setmana del llibre torna a la plaça de la Catedral. A veure.