Tinc un univers ample i riquíssim: vaig fer el primer plor, vaig aprendre a demanar, a dir t’estimo i a ser exigent i generós en català. En català visc la vida i en sóc cosmopolita.
He transmès a la meva filla el goig d’aquest patrimoni mil·lenari i ric amb la mateixa passió amb que l’estimo. Així ho ha entès i així ho viu i a l’ensems ho transmet. Ella, els joves, són la millor garantia de la pervivència i la vitalitat futura del més gran monument que els nostres avantpassats ens han llegat.
He fet de l’ús modern i constant de la llengua i de la preservació dels seus ancestres el meu present, i damunt d’ell maldo dia a dia per contribuir a aixecar cada dia un futur personal i col·lectiu ric i ple.
Amb les mans i la ment, no tinc res més.
Els castells es conquereixen, les terres s’abrusen, els pobles es dominen i les persones s’esclavitzen. Les parles són indomables.
La llengua catalana, aquest territori intangible, aquesta fortuna fràgil, aquesta mena extingible, aquest baluard inexpugnable, és la meva única pàtria i res ni ningú me l’arrabassarà. En ella visc i només en ella moriré. Encara que en sigui l’últim parlant.
3 comentaris:
Un text esplèndid, colpidor, tan íntimament teu com nostre quan el llegim. Una abraçada ben forta. Carles Duarte
Plenament d'acord.Però el que és curiós és que cada vegada que hi ha eleccions generals toquen la gaita amb la llengua perquè a alguns els interessa. I després, segons convé, a parlar català.
D'acord. Tinc la confiança que els nostres fills la sabran defensar molt més bé que nosaltres, amb el que els hi hem pogut ensenyar i sense deixar-se enganyar amb falses autonomies per nacionalistes hipòcrites.
Pere
Publica un comentari a l'entrada