18/7/11

Funcionaris de cap d’esquila

Detecto una rara obcecació en utilitzar els empleats públics com a boc expiatori dels problemes derivats del dèficit de la Generalitat. Primer van ser les desafortunades paraules del conseller Mas Colell i ara les del president dels empresaris, Joan Rossell.
A les declaracions dels dos detecto; o un profund desconeixement de la funció pública, o l’habitual tàctica política d’amagar les pròpies incompetències donant la culpa als altres.
Si els funcionaris tenen el seu lloc de treball en propietat no és pas perquè ningú els l’hagi regalat. Han fet unes dures oposicions i tenen un perfil professional i acadèmic adient al lloc que ocupen. Si n’hi ha que no acompleixen aquestes condicions la responsabilitat potser és del càrrec polític que li va atorgar la plaça, no troben?
Si cal estalviar més diners amb la funció pública els proposo que acabin amb els caòtics horaris laborals. Només en factures de corrent i calefacció s’estalviaran un dineral. No ho ha pensat, conseller?
Avaluar els empleats públics, tal i com demana Rossell, es pot fer ara mateix, de fet s’ha de fer ara mateix. La llei de la funció pública preveu un seguit de faltes lleus i greus per als qui no acompleixen; però en la pràctica ni tan sols no es penalitzen els penques retirant-los el plus de productivitat. Perquè no es fa, si això és competència de Governació?
Senyors, vigilin la cua de palla.

Dit a El Món a RAC 1 el 19 de Juliol de 2011