21/7/11

Cerca i captura

L’única revista en paper que publica relats de ficció en català, ‘La Lluna en un cove’, busca nous autors. Arribant al número 30, tota una heroïcitat, el magazine literari mensual que s’edita a València (i no els regalen vestits), fa una nova crida als escriptors en català que vulguin trencar la closca de l’ou de l’edició a enviar-los relats de qualsevol gènere. Cada mes seleccionen els millors relats rebuts i els publiquen en una revista que, sense fer massa soroll, està creixent en interès i lectors. Trobareu les bases i més info a www.lallunaenuncove.cat.
El món de la cultura en general viu temps de recerca. Molts busquen desesperadament com finançar el projecte que s’ha quedat penjat per la retallada dels diners públics. Poc després de rebre la crida de la llibreria ‘Negra y criminal’ demanant col·laboració i complicitat entre els lectors, un altre promotor em deia que havia fet unes tres-centes trucades a empreses i entitats a la percaça d’una almoina cultural. De moment sense sort.
I el que no fa recerca fa captura. Una espessa i anònima xarxa de creadors, activistes i promotors culturals està movent el manifest d’Amnistia Internacional que reclama al conseller Felip Puig que obri una investigació als Mossos d’Esquadra per la brutal actuació policial del 27 de maig a la plaça de Catalunya. En pocs dies ja hi ha prop de 34 mil persones que han firmat i fet córrer la carta; molts de la cultura. Això si, la majoria són de la cultura que no ha estat convidada a les III Jornades de Reflexions Crítiques. Són gent que no deuen ser prou rellevants en el panorama cultural del país ni tampoc amics del Departament de Cultura La Generalitat no cerca, ja ho sap tot i te suficients corifeus.