15/7/11

Cada dia un ensurt

Paco Camarasa, el llibreter de Negra y Criminal, avisa que està fent curt de municions. La crisi i la competència (la policíaca s’ha posat de moda i totes les llibreries han augmentat el fons del gènere), estan provocant una situació insòlita: amb 9 anys d’existència la llibreria te un enorme prestigi però les vendes minven alarmantment. Hi ha a qui li fa mandra anar a la Barceloneta i cada dia troba més títols arreu, i hi ha qui no te ni cinc i no compra. Però els autors que passen per NyC, els enciclopèdics coneixements dels llibreters, el fons del gènere negre de que disposen i els musclos amb vi dels dissabtes fan que, més que una botiga; NyC sigui un lloc d’agitació literària i intel·lectual. I no anem sobrats de llocs així.
A partir de setembre Paco Camarasa proposa dues formes de col·laborar: o fent aportacions directament a través de Pay Pal (pels mandrosos), o fent-se membre del club ‘Còmplices de Negra y Criminal’ i poder accedir als clubs de lectura, descomptes, promocions i exclusives no sols literàries. Si els lectors ens ho proposem el vi i els musclos seguiran.
Encara no recuperat d’aquest ensurt entro a la Laie i en Lluís Morral m’engipona un “tanquem” i es queda fred i calm. No se m’atura el cor perquè d’anar en bici el tinc molt sa, però empal·lideixo. Enfront les morts sobtades mai no se que dir,. Després d’una pausa dramàtica en Lluís segueix parlant amb la mateixa calma: “tanquem del 8 al 28 d’agost per obres. M’agrada crear aquesta confusió”. Respiro alleugit. La Laie de Pau Claris renovarà l’entrada. Adéu al cancell que va tant bé els dies de pluja i fred. Així, i canviant l’escala, el bar quedarà més integrat dins la llibreria. Que sigui per evitar més ensurts.