30/9/09

LLIBRES SOLIDARIS

La solidaritat és un símptoma tardoral. Aquest migdia es presenta a la llibreria Bertrand ‘Mira’m, contes de vides especials’ (Cossetània), un llibre de relats promogut per la Fundació Mas Albornà, un centre que es dedica a la integració social i laboral de persones amb discapacitats i malalties mentals des de fa 40 anys. Mercè Foradada, Ada Castells, Màrius Serra, Elisabet Pedrosa, Àngel Burgàs, Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Rafael Vallbona i Margarida Aritzeta narren nou moments importants en la vida d’aquestes persones. La idea es fer arribar la realitat de les persones amb malalties psíquiques perquè ens adonem que hi ha situacions i vides especials que cal que les integrem amb normalitat a la societat.
I d’aquí a penes un mes sortirà al carrer el llibre de la Marató de TV 3. Si l’any passat va ser Columna qui el va editar, enguany són les editorials agrupades al segell Edi.cat. Els autors que hi participen són: Lolita Bosch, Màrius Serra, Andreu Martín, Esperança Camps, Jordi Sierra i Fabra, Manuel Baixauli, Rafael Vallbona i Eloi Vila. La impressió la farà Romanyà Valls, i el paper, quatre tones, l’ha cedit la Paperera de l’Orria. La correcció, el muntatge i el disseny va a càrrec dels editors. Ningú no cobra ni cinc, és clar, i el llibre sortirà per 9 euros, com l’any passat. Ja el podeu anar encarregant al llibreter o al quiosquer que s’acaba de seguida i després tot són lamentacions; solidàries, això si.
I per evitar la gent molt solidària amb si mateixa, als premis literaris de Girona, que s’atorguen d’avui en vuit, deixen molt clar que, si no presentes l’entrada que et donaran en confirmar l’assistència, et quedes al carrer. Solidaris, però sense passar-se.