Al marge de la societat literària catalana, però estimat al CCCB, l’antipoeta Gerard Altaió va fent ‘performances’ arreu del món. L’octubre passat va ser a la cinquena edició del festival artístic Dadao, a Beijing, on va presentar una acció titulada ‘Exercici de lectura’ que ara es pot veure a: http://www.youtube.com/watch?v=SxzVC2_E94U. Més d’un convidat a Francfort voldria voltar la meitat del món que l’Altaió ha anat contaminant amb les intervencions polipoètiques.
A l’altre extrem de la cosa, Iolanda Batallé, editora d’infantil a Random House, m’explica emocionada el seu últim invent de llibre nadalenc. Es diu ‘On és el caganer’, ja és a les llibreries i és obvi dir-vos que va de la figura del pessebre més estimada pels nens. És un llibre amb joc, és clar, però no puc dir gran cosa més. Això si, no li falta de res, ni cagarros. Però aquest cronista, que va quedar llampat de nen per culpa dels lamentables ‘Chiripitiflauticos’, prefereix el llibre de botigues de barri (amb perxes, lleixes, etiquetes de preus, caixes de fruita, taulells, tendals i expositors) que la mateixa editora va posar al mercat fa unes setmanes; digueu-me clàssic.
Emocionat és també el correu de la Neus Chordà, Ara llibres, on insisteix en l’aposta de l’editorial d’Ernest Folch pels autors catalans. Joan Barril, Josep Mª Fonalleras, Francesc Miralles, Jordi Llavina, Joaquim PIjoan, Francesc Torralba, Jesús Tuson i Sílvia Soler són les incorporacions per al 2008; una llista que, probablement, no deu fer massa il•lusió al grup 62, que veu com perd uns quants autors molt venedors. No se si l’esperit nadalenc apaivaga aquestes desil•lusions, com que n’hi ha tant poc al mon editorial!
Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada