11/1/10

EL CONSELLER PEIX

El conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar és un peix: mor per la boca. Per la boca va cometre la primera irresponsabilitat quan, en plena crisi per la sequera, va dir als seus afiliats de l’Ebre que, si no volien la connexió de conques que es podien donar de baixa: ho va aconseguir, i les baixes a Iniciativa van acabar generant una forta oposició interior, una conferència nacional moguda i el relleu de Saura per Herrera abans d’hora. Però ell va seguir. Després va tornar a badar la boca més del compte quan va dir que havia pregat a la Moreneta per que plogués. Home Baltasar, un conseller pot fer el que sigui per salvar la pell, però un ecosocialista, encara que resi, no ho ha de dir mai per pura estètica, ja no per ideologia. I així ell va seguir.
I ara la tercera, sempre amb el sud com a víctima de les seves badades de boca. Perquè assegurar i jurar que va ser un llamp, si no estava clar i, a més, els mossos estaven investigant?
Baltasar ha tornat a morir per la boca, però en Montilla no està per crisis de govern a uns mesos de les eleccions. I així, el conseller peix, segueix.

Dit a El Món a RAC 1 l'11.01.10