8/10/09

MANN, CABUTÍ I L’H

El premi Nobel de 1929, Thomas Mann, tindrà estilogràfica pròpia. Des de 1992 Montblanc homenatja a grans escriptors amb l’edició limitada d’una estilogràfica al•legòrica al personatge. Hemingway, Wilde, Kafka, Faulkner o Virginia Woolf ja tenen la seva, i enguany l’empresa ha decidit dedicar-la a l’autor de la Muntanya Màgica. Es tracta d’una petita joia en laca negra amb incrustacions de platí inspirades en l’Art Déco, l’època en la que va viure i crear Mann. A Barcelona es presenta d’avui en quinze, però els interessats ja poden córrer a reservar-ne una perquè són faves comptades i van molt buscades.
També va ser l’any 1992 quan Núria Cabutí va entrar a Plaza & Janés. Ara s’ha resolt finalment l’enigma de mesos i ha estat nomenada consellera delegada i directora general per a Espanya i Amèrica Llatina de tot el grup Random House Mondadori. És el primer cop que aquest grup, amb seu a la Travessera de Gràcia, estarà dirigit per una executiva local, un fet que el personal de la casa anhelava i que, ho diuen molts, els fa estar molt contents i esperançats. Cabutí és llicenciada en Ciències Econòmiques per la UAB i Màster en Economia i Direcció d’Empreses.
Un altre que pot estar molt satisfet és en Jordi Canal, un savi de la novel•la negra (va augurar l’èxit de Larsson). El butlletí del club de lectura de novel•la negra de la biblioteca la Bòbila que ell dirigeix, L’H Confidencial, fa deu anys en plena vitalitat criminal com a fanzine, cicle de cinema i premi de novel•la negra. Per celebrar-ho, la biblio ha estat convidada a participar al 1er Festival des Littératures Policières que es fa aquest cap de setmana a Tolosa de Llenguadoc i que organitza Claude Mesplède. En parlarem.