22/4/09

DIGNITAT DE SANT JORDI

Sant Jordi va començar ahir: 18h. festa del programa de TVE Continuarà a la Casa Fuster. 20h. festa de la revista Qué Leer A la Llotja de Mar. 22h. festa Omnium Cultural i Ànima a la sala Luz de Gas. I continua avui: 14h. Dinar del Grup 62 al Condes de BCN. 20.30h Festa clandestina (ningú no ho diria per la gentada) de El Mundo a l’Speakeasy. 21h copa de la trobada d’il•lustradors a Casa Anita, i 21.30h festa del Grup Planeta a la sala Luz de Gas. I si queda temps i no estem massa estressats, traurem el nas per alguna parada, si els famosos que també firmen, els mediàtics i en Gala ens ho permeten. Ja poden venir ministres, que això és Sant Jordi, per si algú encara creu en la festa nostrada.
Ja se que l’actitud resistencial d’en Jordi Coca no anirà enlloc, però com a mínim és honesta i reclama la dignitat professional que molts escriptors han oblidat empesos per la volàtil fama warholiana dels cinc minuts.
L’Isidor Cònsul és d’aquesta mena també, però estar fent d’editor de Proa, un segell central de la narrativa catalana, durant una bona colla d’anys no li ha deixat més solució que adaptar-se a les circumstàncies; això si, amb una dosi de dignitat que ja voldrien molts. Els seus llibres porten enguany les faixes dels premis Ciutat de Barcelona, Crexells, Salambó, Nacional de Literatura, Nacional de Poesia i Llibreter, guardons gens sospitosos. Però el cos a voltes fa males passades, i la delicada salut l’obliga a deixar el lloc a Josep Lluch per dedicar-se a l’assessorament, amb èxit seguríssim, del segell que ha estat editant. Molta sort als dos, i no perdis l’optimisme ni la voluntat, Isidor. Amb la bogeria de Sant Jordi o sense, estem sempre amb tu.