26/1/08

POLIS, BARS I VÍDEOS

La policia de Catalunya haurà de crear una brigada dedicada a investigar crims de tinta, i si no perquè s’embarquen a patrocinar un premi de novel•la negra amb aquest nom i que editarà la Magrana. El concurs es va presentar en una comissaria de Mossos plena a vessar d’uniformats que, a l’hora de brindar per la benemèrita iniciativa i com que estaven de servei, ho van haver de fer amb Coca cola mentre el conseller Saura, els periodistes i sospitosos habituals ho feien amb begudes esperitoses,. Per un dia no els podien deixar mullar els llavis amb vi? Segons com és més perjudicial la Coca, que excita i pot provocar còlera, impertinència mala educació en els agents, com la que em va multar dijous per demostrar que manava ella.
Doble nota d’agraïment pel conseller Joan Manuel Tresserras. Primer perquè, en llegir l’Addenda de la passada setmana, on es deia que un servidor encara no havia ni vist la nova revista Cultura, perplex, va donar ordres de que s’executi la distribució de l’anhelat i ignot producte cultural. I la segona és perquè ha intercedit ràpidament i eficaç per evitar que es tanqui la cafeteria del Departament que algú volia convertir en despatx per falta d’espai al Palau Marc. Els funcionaris estan satisfets, doncs els bars dels voltants o tenen preus abusius per a ‘guiris’ o són insuportables antres de fum.
Amb 12 temporades, la supervivència del cultural de TVE Catalunya ‘Continuarà’ és un miracle que li hem d’agrair a la directora, la Montse Mompó. L’espai porta una temporada excel•lent que la Montse atribueix a la ma de Pilar Ruiz, la nova realitzadora que entén que la tele, més fer cabrioles estètiques, ha d’explicar històries. Gràcies a les dues.

Publicat al Suplement Tendències de El Mundo de Catalunya