22/1/08

COMANDO DIXAN 2

Al pas que van les coses, l’episodi dels presumptes terroristes detinguts al Raval de Barcelona porta camí de convertir-se en el cas ‘comando dixan 2’. Un ja entén que, després del que va passar fa quatre anys i a dos mesos de les eleccions, la policia estigui, més que en alerta, amb els pels de punta, però actuacions tan delicades com la detenció de persones sota l’acusació de terrorisme s’han de fer bé, o millor no fer-les per moltes eleccions que hi hagi.

Ampliar el termini de detenció és un símptoma de que la guàrdia civil potser ja no te tant clar que els temporitzadors, els mòbils i els ordinadors incautats servissin per a fer explosius. De l’atemptat a una mesquita a Barcelona s’ha passat en poques hores a un lacònic ‘no està clar quins podien ser els objectius del grup’, i d’una suposada operativitat ja no se’n parla, més aviat es diu el contrari.

Amb el que costa aixecar un procés d’integració, i d’això la gent del Raval si que en sap, i el poc que costa tirar-la per terra, la policia hauria d’actuar amb més cautela en casos així.

Dit a El Món a RAC 1 el 22.01.08