18/5/07

UN PLA BOTERUT

La confecció d’un pla de lectura és un dels objectius centrals que s’ha proposat el Departament de Cultura. Sense coartar la seva autonomia de gestió, és un dels encàrrecs principals que ha rebut el director de la Institució de les Lletres Catalanes. L’Oriol Izquierdo hi està treballant de valent en aquest pla. No per res, però hi entén una estona del complicat tema d’engrescar els joves en la lectura i de quins llibres els poden atraure. El problema que fa que el pla avanci més lentament del que ell voldria és que s’ha de consensuar amb Educació. I, a la que s’han topat amb l’actitud laxa d’algun col·lectiu de mestres, el projecte va pel pedregar. Un pla ambiciós requereix esforç, i això es veu que fa mandra a segons qui.
El pla de lectura tirarà endavant, segur; ganes i constància no li en falten al director de la ILC. El problema és que sigui ben rebut per tots els mestres i les associacions i sindicats que els representen; si no, naixerà mort d’antuvi per molts esforços que hi posi l’administració. El reciclatge intel·lectual dels mestres també garanteix un ensenyament de qualitat. Aquí s’ha d’arremangar tothom, no s’hi val a fer el ronso.
El que s’ha arremangat, i de valent, és en Pere Tió. Al costat d’Agnès Rotger, el periodista (ex de l’Avui) s’ha incorporat al segells Mina i Pòrtic amb l’encàrrec de promoure una línia de no ficció en català en l’estil de la que l’actual director editorial del grup 62, Fèlix Riera, va impulsar amb enorme èxit des de l’Esfera dels Llibres.

Publicat al suplement 'Tendències' de El Mundo de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

Des de la Ferradura desitgem sort a Pere Tió en aquesta engrescadora tasca.