9/6/11

Vine a la festa

Es nota que ens acostem a l’estiu en que les inacabables presentacions de llibres van sent substituïdes per festes i celebracions. Pau Joan Hernández, un dels millors narradors per a joves, va ser objecte d’una festa sorpresa dissabte passat per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la primera edició de ‘Tot et serà pres’ (Empúries) un clàssic de la narrativa juvenil catalana que continua al mercat (14 edicions) un quart de segle després. Dilluns el teatre-museu Dalí va acollir la presentació de ‘Històries del Motel’ (Ara). El títol, encara que ho sembli, no te res a veure amb el clàssic de Sam Shepard. Es tracta d’un recorregut pels 50 anys de vida del Motel Empordà a través d’alguns dels seus protagonistes, especialment de Josep Mercader, Jaume Subirós, Josep Pla, hoste il·lustre i màxim propagandista, i d’amics com Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Colman Andrews o Narcís Comadira.
Miquel Berga és l’autor d’un llibre on es barregen testimonis, records, experiències gastronòmiques,històries increïbles i receptes, és clar. La veritat és que, després de l‘agradable experiència de ‘Un hotel a la costa’ (Tusquets), el relat de Nancy Johnstone entre 1934-1939 quan va regentar un hotel a Tossa de Mar, llibre del qual en Berga n’és l’editor, aquesta crònica del Motel Empordà és un deliciós relat coral que es fa llegir tant bé com menjar un plat de la casa.
I més festes encara. No només Joan Laporta reina a Luz de Gas. El dia 29 ho serà la Sandra Bruna. L’agent més dinàmica i talentosa commemora els primers deu anys de la seva agència. No diré que era una nena quan va començar, tots érem més joves. El que passa és que ella ja sabia el que volia. I així va agitant el panorama.