15/3/10

UNA DONA D’IDEES

Hi ha gent que davant les dificultats s’arronsa com una pansa, en canvi n’hi ha d’altres que s’hi enfronten amb projectes renovadors i adaptats a les circumstàncies. Hi ha coses que els funcionen i algunes que no del tot, però saben que les seves idees són un motor que empeny i que les fa anar amunt. Hom diu que són persones amb sort, que les coses sempre els surten be, com si els èxits fossin cosa de l’atzar.
Vaig conèixer Sandra Bruna quan era una jove que aprenia l’ofici d’agent amb Mercedes Casanovas. Aviat em va dir que s’independitzava; no vaig dubtar que havia après molt, i no volia que les seves idees se li covessin. Va obrir despatx a Gran de Gràcia. Se li va quedar petit i es va traslladar a Gal•la Placídia, i, tot i la crisi, no ha parat. No hi ha vegada que no parlem que no m’expliqui una nova idea.
La penúltima és això de l’aula d’escriptura creativa ‘Escribe’ www.escri-be.com. Cada any hi ha uns 200 aspirants a escriptors que sotmeten els primers treballs a la seva consideració. La majoria necessita unes quantes reescriptures, ofici., uns quants poden salvar-se, hi ha excel•lents idees malgirbades, i algun és una joia en brut. Per a tots ells i per a qui vulgui ara posa en marxa aquesta aula, amb els autors de la seva agència de professors; ells són la millor garantia de l’èxit de la marca ‘Sandra Bruna’.
Però hem dit que és la penúltima idea. Ja treballa en un cicle de xerrades sobre literatura de viatges i viatges literaris en col•laboració amb Altaïr, i que engegarà al setembre, i també comença a pensar en fórmules per a portar autors a escoles, ara que les editorials ho han deixar de fer, arrugades com una pansa davant la crisi. Ella no, ella és una dona d’idees.