8/3/10

CAT, DOMINI ESQUIABLE

Com que mai no plou, o neva, a gust de tothom, les autoritats tampoc mai no actuen a gust de tothom, que és com dir que no actuen a gust de ningú, perquè en situacions com les que hem passat tots en som afectats. En un dia com el d’ahir tots voldríem tenir al nostre costat una lleva neus, un bomber per si de cas, un generador i un maquinista de rodalies per portar-nos a casa, però no pot ser. Hi ha la policia que hi ha, les tones de sal que hi ha i les línies d’alta tensió que hi ha. I amb això hem de viure quan plou, quan fa sol i quan neva com si Catalunya fos a Garmish-Partenkirchen.
Totes les enquestes resolen que Interior no va actuar amb prou celeritat i rigor, tots els diaris posen el crit al cel perquè Saura era a Palma de Mallorca (com si la seva presència fongués la neu), tothom diu que els serveis van fallar estrepitosament, això no és nou, i el clam és que no hi va haver previsió, com si es pogués saber d’avantmà on caurà cada floc de neu.
En canvi, però, ningú no es pregunta perquè la majoria de conductors no portaven cadenes als cotxes, o perquè els surfers no van fer cas dels avisos de perill per onatge. En situacions extremes, la responsabilitat és de tothom.

Dit a El Món a RAC 1 el 09.03.10