25/3/10

NEGRORS, BLOGS I VERSOS

La primavera és l’estació dels que viuen al marge: els negres i criminals per no anar a la cangrí, els blocaires perquè són virtuals i els poetes perquè no són res; i tots tres gremis triomfen a la que el temps millora. Com que abril és el mes més cruel, Olot ens convida a un macrofestival que convocarà entre el 6 al 30 d’abril, a sospitosos com Leonardo Padura, Petros Márkaris, Donna Leon i Massimo Carlotto. BCNegra no està sola. És clar que, si teniu ganes de voltar-la, entre el 27 i el 30 del mateix mes, Salamanca acull el VI congrés de novel•la i cinema negre.
Per les mateixes dates, un dels blocaires més veterans i actius de la catosfera, el periodista i escriptor Albert Calls, posarà damunt paper un resum dels cinc anys que fa que omple frenèticament el blog ‘El quadern d’Albert Calls, memòries digitals i companys de viatge’. La versió llibresca d’aquestes “idees, impressions, pensaments, poemes, microrelats i paranoies des de la follia quotidiana del segle XXI. Una visió de l'abisme des d'aquesta caiguda personal que és la vida dels éssers humans”, segons resumeix ell mateix, serà publicada per l’editorial El Clavell.
Quan l’encara jove poetessa Àngels Gregori va engegar el festival de poesia d’Oliva era gairebé una nena. Llavors ni s’imaginava que arribaria a la sisena edició havent-lo convertit en un referent dels festivals poètics primaverals i en la cita més important al País Valencià. Amb prou feines aspirava a fer-ne un altre. Enguany la Poefesta és demà divendres a les 8 al teatre d’Oliva, te una prèvia el dia abans i un ‘after hours’ la matinada després i, si no passa res, tindrà una edició a l’estranger la propera tardor; que no és poc per no imaginar-se res.