8/1/15

El fracàs de TV 3

Cada vegada que TV3 s'enfronta a l'anguniós encàrrec institucional d'haver de cobrir un acte de cultura catalana no sap sortir-se'n amb el decòrum que el cas requereix, no per què sigui una llufa que li penja el Govern, sinó per què la seva raó de ser és la de promoure la llengua i la cultura més enllà de l'habitual vulgaritat pseudocòmica.
La potinera transmissió de la recent Nit de Santa Llúcia en va tornar a ser un exemple. Fins les 9 va emetre una part sense ritme ni gràcia, pesada. Suposo que la televisió tampoc no hi va fer res per dissenyar un acte més àgil. I quan arribava el moment de conèixer els guardons, la transmissió es va traslladar al web. No al 33 (hi feien dibuixos) o al 3/24; no: al web per què no ho veiés ningú. Al TN es va fer una connexió per saber que havien dit els polítics presents de l'admissió de la querella de la fiscalia (no que opinaven de la situació de la cultura), i després es va fer una per sentir una frase del guanyador del Sant Jordi de novel·la. I aire.
Que TV3 te un problema de menyspreu vers la cultura catalana, per què pretén ser tan vulgar com les privades, ja se sap. Després d'empetitir al límit la trista producció del 33, es diu que el director general de la CCMA Brauli Duart, l'únic que mana i que no fa mai cas dels requeriments del conseller Mascarell sobre el tracte a la cultura, es carregarà el que queda. Això si, pels partits de costellada de la selecció de futbol no s'estalvien despeses i el TN es fa a mitja tarda si cal. Amb aquest joc de despropòsits, que TV3 es consideri una estructura d'estat és una broma. Ah, i ja se que potser s'empipen per aquest article i ordenen que jo no surti més a la tele. Ja ho van fer una altra vegada.