16/10/14

Les idees de l'Albert

Demà es posa en marxa el segell editorial Quorum llibres. La particularitat d'aquesta iniciativa és que publicarà mitjançant crowdfunding. A través del web www.quorumllibres.cat i de les xarxes socials proposaran títols a publicar i el lector els podrà donar suport reservant-ne exemplars a l'avançada. Si al final del temps destinat a difondre el projecte el llibre va endavant aquells que l'hagin reservat el rebran per correu i posteriorment se'ls cobrarà. A més els llibres ja publicats es podran comprar sempre al web o a les llibreries. Aquest sistema suposa un menor risc per l'editor i una garantia de vendes mínimes i un percentatge superior de drets per a l'autor. A més el segell farà propostes de nous llibres i mantindrà acords amb editorials associades. Aquesta idea tan simple com brillant d'editar amb els lectors és de l'Albert Calls, que va ser fa anys un dels impulsors de l'Associació de Joves Escriptors. En va parlar amb 9 Grup Editorial (Cossetània i Angle) i ho van veure clar.
En paral·lel l'Albert acaba de publicar Sa i català (Ara), un llibre sobre els productes autòctons més saludables. L'origen, els llocs on es troben, les propietats, anècdotes i receptes en un vademècum de la cuina saludable i de quilòmetre zero. Una mixtura entre història i modernitat que va seduir els editors i entusiasmar la Carme Ruscalleda, que firma el pròleg.
L'Albert Calls és un escriptor per als temps convulsos que pateix el gremi. Versàtil, carregat de bones idees com aquestes i entusiasta, mai no abdica d'empènyer tota mena de projectes vinculats a la comunicació escrita. Demostra que l'edició necessita més idees que laments i gent que hi cregui com ell, més que controllers. Els lectors ja hi són.