Però Cycling for libraries és també una passejada en bicicleta, tal com va fer el juny passat, quan cent bibliotecaris i amants dels llibres van viatjar d'Amsterdam a Brussel·les debatent a cada final d'etapa sobre el present i el futur de les biblioteques públiques. Finalment les conclusions van ser lliurades al Parlament Europeu, que va rebre i escoltar els participants.
Cycling for libraries configura un projecte cultural i ciutadà des de la compatibilitat amb els valors ambientals i una forma de vida ecològica. Són valors heretats de la biblioteconomia que es fan presents: obertura, liberalisme, accés a la informació, formació contínua, innovació. La biblioteconomia també és, per pròpia naturalesa, humanista i internacionalista. Per què el coneixement no te fronteres, i les biblioteques treballen per superar les diferències socials.
A Catalunya tenim excel·lents biblioteques públiques, amb personal ben format i molts usuaris. Però han de ser alguna cosa més que un dipòsit de documents de préstec gratuït. Cal que fem de la nostra biblioteca l'instrument que ens ajudi a harmonitzar la vida i a posar-la en sintonia amb els valors que haurien de definir uns societat lliure i justa.
No fer-ho és trampós.
Escolteu la secció de Catalunya Ràdio fent un click aquí:
http://www.catradio.cat/audio/759573/Rafael-Vallbona-escriptor-i-periodista
Escolteu la secció de Catalunya Ràdio fent un click aquí:
http://www.catradio.cat/audio/759573/Rafael-Vallbona-escriptor-i-periodista
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada