8/7/13

Coses bones i dolentes

El millor: que amb la fusió entre Penguin i Random House, Núria Cabutí continuï al capdavant de Random House Mondadori per a Espanya i Amèrica Llatina a més de passar a ser membre del nou Consell Executiu Mundial. L’eficiència, professionalitat i afabilitat de Cabutí la han consolidat com un dels millors executius mundials de l’edició. Mentre d’altres amenacen fàtuament i grotesca amb marxar, el número u mundial confirma la seva aposta per Barcelona com a capital de l’edició i per una catalana al davant.
Bo i modern, el projecte ‘Música i punt’, col·laboració entre el nou festival Música a la cala, que es farà de dissabte fins al 25 d’agost a Cala Jóncols, i el servei de biblioteques de la Generalitat. Són vuit punts de llibre musicats que repartiran les biblioteques públiques. Ada Castells, Toni Sala, Lluís Llort, Gemma Lienas, Màrius Serra, Empar Moliner, Tina Vallès i el que firma recomanen lectures, i els músics del festival, amb la col·laboració del grup de bibliotecaris experts en música AMPLI, han fet la selecció musical què s’activa amb un codi QR, una aplicació de Mondosonoro per a Spotify.
Dolent. El paperot que l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana fa als autors de literatura infantil i juvenil aplegats a l’APE (Autors en Perill d’Extinció) i, majoritàriament, membres de l’AELLC. Farts de que les escoles fomentin que no es comprin llibres literaris i que els passin de ma en ma, un fet poc ètic que està matant de gama els escriptors, han fet un manifest i han demanat el suport de la seva associació professional. Doncs, be, per ara la junta els ho ha negat, segons els va dir el president. Ara ells s’estan plantejant abandonar-la, és clar. En parlarem, si no ens amenacen.