9/5/13

Cop d’estat

La suspensió dictada pel Constitucional de la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya és el darrer pas d’un autèntic cop d’estat contra Catalunya promulgat pel poder polític espanyol.
Amb l’economia intervinguda de fet, que deixa a la Generalitat sense mobilitat pressupostària, i la consolidació del procés de genocidi lingüístic i cultural iniciat a València, continuat a les Illes i ara esperpènticament arrodonit a l’Aragó, la decisió del TC de suspendre un acte de lliure expressió política del poble de Catalunya a través del Parlament tanca el cercle del procés de cop d’estat contra Catalunya. Estem emmanillats i emmordassats en tots els àmbits de la nostra vida pública. Hem perdut les llibertats democràtiques i públiques. Els ciutadans d’aquest país vivim sota una forma de dictadura disfressada.
La mala praxi política de l’ideari catalanista que han dut a terme durant més de trenta anys els successius governs de Catalunya ens ha portat fins aquest atzucac actual. La política del peix al cove i de fer de minyona a Madrid de l’oligarquia catalana ens ha arruïnat i ens ha estimbat cultural, social i econòmicament al barranc. Aquest és el resultat de més de trenta anys d’autogovern. És insultant que els quatre presidents de la Generalitat moderna s’omplin encara la boca dels clàssics del catalanisme.
El poder polític espanyol s’ha reforçat amb els seus congèneres naturals (església, finances i regions) i, amb la inestimable ajuda dels poders fàctics catalans encapçalats pels financers i empresarials, s’han aliat per orquestrar un cop d’estat contra Catalunya, tema del qual en tenen amplis coneixements històrics.
I així vivim avui, amb toc de queda.