21/4/13

Llibreters

Potser els llibres ja mai no governaran el món, però ens fan la vida més suportable; ara i sempre. Així ho han entès els dos equips d’Atzavara, l’entrant i el sortint, a l’hora de rellevar-se per seguir donant vida a aquesta històrica llibreria de barri. I dic llibreria de barri amb tots els ets i els uts, perquè, lluny d’un sentit petit o banal, gaudir d’un llibreter de proximitat és tant important com tenir un desfibrilador a prop quan patim un atac de cor: amb un i amb l’altre ens hi va la vida.
A França, on es llegeix molt, ho entenen així, i per això el govern ha destinat un dineral a ajudar les llibreries independents a superar la crisi, els iPad i Amazon. Aquí, país on llegir sempre ha estat un acte sospitós, els governs es gasten els diners en tapar els nyaps de delinqüents econòmics abans que salvar la vida intel·ligent. Encara sort que l’ajuntament de Barcelona s’ha adonat que la idea d’obrir llibreries a les biblioteques no te sentit i ha destinat uns diners a ajudar el petit comerç cultural. És just reconèixer la bona disposició del regidor Ciurana per aquest tema.
Però difícilment els diners revifen un moribund, i aquest és un país amb un peu a l’altre barri, i no per la crisi precisament. Si haguéssim llegit més de sempre potser hauríem estat capaços de governar millor les nostres vides. No?