11/4/13

En oposició a

L’anglès va prendre del llatí l’expressió ‘versus’, que en principi volia dir ‘cap a’, però que, en passar a les llengües modernes, va adoptar la formula preposicional de ‘contra’. Per exemple: Champions league contra Sant Jordi. Dilluns un llibreter i un distribuïdor feien càbales tot pensant en la possibilitat de que el pròxim Sant Jordi, que cau en dimarts, el Barça jugui un partit de Champions. Per molt que el matx no comenci fins tres quarts de nou, quan hi ha Barça la gent no està per a res, i menys per llibres, o sigui que les firmes d’autors aniran acabant cap a quarts de vuit. Allò d’estirar fins quarts de deu, que és quan és més fàcil parlar amb els autors, passarà a millor vida.
Més exemples: conferències versus teatre. El cicle de conferències que Andreu Buenafuente i Albert Om fan a Barts (ex Artèria) te més èxit que el teatre i els concerts de la resta de dies. Si Ferran Adrià ja va omplir la sala en el debut, la monja Teresa Forcades, l’activista social que denuncia les farmacèutiques i que crida a la rebel·lió social, ha venut tot l’aforament en hores. L’Albert Om es va plantar diumenge a missa de vuit i li va demanar que fes dos passis. Els farà (dia 16 20 i 22h).
Damm versus Moritz. La pugna entre cerveseres arriba a límits ridículs. La Damm és un dels espònsors del Barça, llavors,qualsevol cosa que tingui a veure amb el club no es pot fer en cap recinte on hi hagi ni un simple logotip d’una altra cervesa, potser ni tan sols es pugui veure una altra marca mentre es mira un partit o es discuteix sobre el Barça. A veure si esteu incorrent en un delicte d’imatge i no ho sabeu. Aquesta picabaralla lamentable també ha arribat als llibres. Birres versus intel·ligència.