31/3/08

LLIBERTAT I SEGURETAT

La reincorporació de certs tipus de delinqüents com ara els agressors, a la societat després de complir condemna, és un tema que es mou en la dèbil frontera entre les lògiques garanties de seguretat de que no reincidirà que la societat reclama, i el dret a viure en plena llibertat, com un ciutadà més, que te qui ja ha acomplert amb la pena imposada.
En aquest aspecte, les conclusions dels experts presidits per l’ex fiscal Mena em semblen versemblants i respectuoses amb els drets i deures d’uns i altres. Ara bé, el presumpte assassí de la nena Mari Luz va poder cometre el seu delicte simplement perquè en algun jutjat algun treballador públic va actuar amb absoluta desídia, no per res més enrevessat jurídicament, m’explico?
Vull dir que les mesures com el tractament hormonal consentit o la llibertat vigilada durant una temporada ens poden estalviar algun delicte, però tot plegat és reconèixer que ni la presó ni les condemnes serveixen gairebé per a res, i que l’administració de justícia és una olla de cols. Mentre això no funcioni, ja es poden esprémer el magí els experts, ja.

Dit a El Món a RAC 1 el 01.04.08