25/6/16

L'estripada. Deslliureu-nos dels jutges

A mi el que més m'espanta de tot això de l'Oficina Antifrau és que aquest individu que la dirigeix sigui jutge, o sigui: representant d'un dels poders que sustenta l'estat democràtic. I no només m'espanta perquè ens ha demostrat ser absolutament submís a l'executiu, que això tampoc no ens sorprèn, sinó perquè, gent com ell, per moltes menys de les barbaritats, insults, menyspreu als representants populars, grolleries i vexacions que ha deixat anar avui al Parlament, ens empaperarien i ens enviarien a la cangrí. Deslliureu-nos del mal de creuar-nos amb jutges com aquest.
A tot això, després de les cafrades que ha dit, ha tingut el seu minut d'or quan ha presumit de saber d'ètica perquè, diu, fa anys que la practica en la seva feina.
A veure, si l'ètica que practica aquest home és la Ciència que determina la rectitud i el sentit del comportament humà, segons uns principis normatius dels quals es deriven deures i obligacions, francament: o s'ha equivocat de concepte o desconeix el significat de les paraules; greu en un jutge.
En fi, avui és nit de petardos. Amb tot el significat simbòlic.

Escolteu l'audio de L'estripada, del Catalunya vespre, a Catalunya Ràdio: