28/9/15

L'estripada: La roda

Em vaig pensar que em comprava un cotxe molt eficient ambientalment i acabo de descobrir que m'enganyaven. Pensava que la Comissió Europea havia de ser un exemple d'administració seriosa, i prou que veiem com fan trampes, i a més tan mal fetes que s'els veu el llautó. Els ramaders protesten per l'engnay de les superfícies comercials amb els preus i els consumidors (per estalviar) en som còmplices sense voler, i també ens sentim enganyats.
I dels enganys de la política, no cal dir res que no sapigueu.
Farts d'aquesta roda perversa, de tant en tant, els ciutadans es rebel.len i es planten al mig d'una plaça per demostrar als poderosos que el carrer no és sempre seu. S'organitzen i, un dia, se sap que algú dels que dirigeixen la protesta n'ha fet una de grossa. I tornem a ser al principi.
En Francesc Torralba es pregunta en un llibre quanta transparència poden suportar, ara que hom la reclama fins a l'extrem d'exigir la puresa total a tothom, començant pels polítics.
Crec que no som capaços de suportar un grau molt elevat de netedat. I no només per què, fent boicot als falsos, hauríem de renunciar gairebé a tot, sinó per què, quan comencéssim a fer una llista de tramposos i mentiders, potser ens hi hauríem de posar.

Escolteu l'audio de L'estripada, del Catalunya vespre, a Catalunya Ràdio:
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-vespre/catalunya-vespre-lestripada-de-rafael-vallbona-/audio/894171/

Tecnologia sense límits: redactant i enregistrant L'estripada, per a Catalunya Ràdio, a les bordes del bosc de Virós (Vallferrera), a 1.335 metres d'alçada.
No tenia electricitat, però si cobertura, una tauleta i un telèfon.
Només lamento haver trencat lleument durant uns minuts el silenci que presideix aquestes valls.